21 Mart 2012 Çarşamba

GELİN MAKYAJI VE SAÇI

Gelin Makyajı
Unutulmaz gün için muhteşem makyajlar…
Onca koşuşturma ve hazırlığın içinde makyaj ve saç da mutlaka vardır gelinlerin listesinde. O ölümsüz gün için büyüleyici görünmek şarttır. Bunun içinde itinayla hazırlanmış o muhteşem gelinliği tamamlayacak saç ve makyajın gelinlik kadar özenli olması gerekir.
Gelinlerin her zaman olduğu gibi kendi doğal halleriyle görünmesi taraftarı olmuşumdur. Makyajda kullanılan ışık ve gölge oyunlarıyla bir kişiyi değiştirip daha sonrada yoğun bir makyajla kişiyi tanınmayacak hale getirmek çok kolaydır  ama bence gelin makyajında işin özü her zaman doğallıktır. Eğer beyaz saflığı simgeliyorsa insanın yüzüde kalbinin saflığını yansıtmalıdır. Kırık beyaz gelinlik tercih edenler, beyaz renk gelinlik tercih edenlere göre biraz daha sıcak tonların hakim olduğu makyaj tercih ederlerse daha uyumlu bir görüntü elde edebilirler. Mesela beyaz gelinlik için pembe tonlu allık tercih edilebilecekken , kırık beyaz gelinlik ile şeftali tonları daha uyumlu olacaktır. Gözler içinde aynı durum geçerli kırık beyaz gelinlik için sarılar, bronzlar, kahve tonları tercih edilebilir, beyaz gelinkde ise pembe, lila  veya gri gibi tonlar tercih edilebilir. Burada tabiî ki kişinin ten rengi ve saç rengide çok önemli rol oynuyor. Gelin makyajınızı yaptırmaya karar verdiginiz kişi ile daha önce hiç çalışmadıysanız bir ön prova şart. Bu prova sırasında iki gözünüze de farklı tonlar denettirmenizi tavsiye ederim böylelikle farklı tonların nasıl durucağını görmüş olursunuz. Provaya giderken beyaz veya krem rengi bir tshirt ile giderseniz genel olarak renkleri daha iyi algılayabilirsiniz.
Gelin makyajının gerekirse 24 saat bile bozulmadan kalması gerekir bu nedenle kullanılan ürünler son derece önemlidir. Gelin makyajınızı profesyonel ürünlerle yaptırmayı unutmayın ve ayrıca makyaj bitince de sabitleyici sprey ile makyajınızı sabitleyin ve mutlaka çantanızda sürülen rujun aynısından bulundurun. Makyaj sabitleyicileri makyajınızı kusursuz bir şekilde sabitler ama ruj yemek yerken çıkabilir tazelemeniz gerekebilir.
Kısacası düğün makyajınızda abartıya kaçmadan kusurları kapatıp doğal güzelliğinizi ortaya çıkartacak bir makyaj tercih ederseniz ileride belki 10 sene belki 20 sene sonra düğün fotoğraflarınıza baktığınızda pişmanlık duymamış olursunuz.
MAKYAJ SANATCISI  AHSEN GÜLKAYA.

GELİN SAÇI
TEPEDE SIKI TOPLU YA DA ENSEDE BALERİN TOPUZU DERKEN ACABA DAĞINIKMI OLSA YADA YARI TOPLU MAŞALI OLSA, AMA DALGALAR ÇABUK BOZULURSA  ..GELİN SAÇINDA RİSKLERİ AZALTMAK İÇİN EN DOĞRU YOL PROVADAN GEÇER.
DUVAK NASIL OLMALI .KABARIK MI ? MERYEM ANA TARZINDAMI? ENSEDE Mİ? TEPEDEMİ? ÇİÇEK Mİ ? YOKSA TAÇ MI KULLANMALIYIZ..İŞTE BU SORULARIN CEVABI GELİNLİK MODELİNİZDE ,YÜZ HATLARINIZDA VE TABİİKİ KENDİNİZİ EN RAHAT HİSSEDECEĞİNİZ SAÇ MODELİNDE GİZLİ.
BEN İLKER YAVRUTÜRK OLARAK EN KEYİF ALARAK YAPTIĞIM HİZMETİN GELİNSAÇI TASARLAMAK OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.HEMM GELİN HEM AİLESİ HEMDE BEN BİR SERENAT HAVASINDA SAÇ TASARLARKEN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPARAK GELECEK KUŞAKLARA HARİKA FOTOĞRAFLAR BIRAKABİLİRİZ. YAKLAŞIK 2 HAFTA KALA SAÇIN PROVASI YAPILIRSA ,RENKLENDİRME İŞLEMLERİ SONUÇLANDIRILIRDA SAÇ MODELİNE GÖRE BALYAJLARDA KARAR VEREBİLİRSEK DEĞMEYİN KEYFİMİZE.ASLOLAN KALICILIK VE ASALET OLMALI DİYOR GELİNSAÇI TASARLARKEN BAŞKA BOYUTA GEÇTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM..

SAYGILARIMLA.
SAÇ TASARIMCISI İLKER YAVRUTURK

16 Mart 2012 Cuma

kes şu saçlarını ,zaten boşanmışsın .!!!

Bosanan ciftlerin ilk isi saclarini kestirmek.
Acaba Sac tasarlatmak insan psikolajisine pozitif katkilar saglar mi?
Iste tum bu konular insan hayatinda sac modelinin ne kadar inemli oldugunun isaretleri, sac tasarim konusu tum dunyada insalarin rahatlama ve arinma terapisini animsatan seanslara kadar gidiyor.
Hindistanda bir koyde evlenene kadar saclarini uzatan genc kizlar dugun gunu saclarini kazitarak tapinaklarina bagisliyarak sukranlarini sunarken , modern dunyada bosanma davasi biten kadinlar da saclarini kestirerek hayata yenilenmek ve yeniden baslamak istediklerini soyluyorlar..yada topluma ben bunlalimdayim benden uzak durun da diye bilirler..bunu ancak yasayan anlar..
Erkeklerde de durum ayni. Askere giderken tras olsuruz, evlenirken sinek kaydi olmali, uzatirsak kiz gibi derler kazitirsak deli, orta bir yol bulmak lazim bu ara muhtesem suleymanin sakallari mode bir ara david beckham in saclariydi populer olan. Ama bu degisim psikolojilerle dogru orantili ve hic bitmeyecek.
En dogru kuaforu bulan sakin birakmasin bir kuaforden digerine kosmadan aliskanliklar elde ederek temiz ve sizi duyan bir kuafor hem psikolog hem modaci hem arkadas hem de sirdas olabilir..
Belki mahallenizde belkide cok uzakta bir semte  olabilir bagdat cadesindeki yerime kucuk cekmeceden gelende var bakirkoydende , gecen gun kirklarelinden gelen cift gercekten cok ozeldi. Esiyle gelen bayan hem esinin trafikte nasil uyudugunu anlatti hemde araba kullanirken 1 saat gecikmeseine neden olan trafige aldirmadigini..
Hayat akip giderken yaninizda tasiyacaginiz yasam formunuzu sizde olusturabilirsiniz. Tek yapmaniz gereken kuaforunuze guvenmek ve aramak..!!

Ne demis mevlana arayan belasinida bulur mevlasinida..
Bu arada saci yanan , yipranan bayanlara dunyada ki en gelismis sac bakim urunleriyle bakim yapmaya devam ediyoruz..
Bekleriz..ve tum kuafor dostlarimizla bu bilgilerimizi paylasiyoruz.

Saygi ve sevguilerimle.
Ilker yavrutürk

13 Mart 2012 Salı

web sayfamız

bu gün yoğun bir şekilde web sayfamızı yenilemeye çalışıyoruz,öncelikle saç tasarım ve güzellik bölümünün ayrı olduğunu anlaşılır şekilde anlatmalıyız.ardından gelin saçları.com ve kıvırcık saçlar .com u satın aldık.tasarımlarını bitirip yayına sokmamız 2 ayı alacak ama çok iyi olacak.
bu arada mayısta kuaförlere yönelik ilk eğitimlerimi veriyorum arzum mozmetik sınıf açtı bile bende çok iyi hazırlanıyorum..
2012 için en önemli planlarımdan biride paul mıtchell ürünlerini ülkemize yeniden kazandırmak.nisan 26 da almanya dan gelecek olan yönetim takımı bizi yakından tanıyacsak ve elbetteki çok şaşıracaklar..acarkente açacağımız ofis 1 nisana hazır ve burada YAVRUTÜRK saç tasarım akademiside hayata geçecek..eğitim satış ve satış sonrası tüm teknik detayların hayat bulacağı bir mekana hoş geldiniz demeye az kaldı..4 katlı ve 1000 metrekarelik bu mekan saç modasına katkıda bulanacak alt yapıya sahip..a dan z ye saç hakkında her şey bizden sorulur..
kaynaktan ,protez sistem saç şlavelerine hatta kaş eklemeye kadar çok geniş ve işinde uzman bir alt yapımız olduğunu bilmem bize bile inanılmaz ama bir o kadarda hoş geliyor..

herkese selam yola devamm..yolun daha başındayız çünki..
sevgiler.ilker..:)